Fagus sylv. ‘Purple Fountain’ – Rode “treurbeuk”

De duidelijk hangende takken, terwijl de boom wel een doorgaande groei houdt. Deze Fagus sylv. 'Purple Fountain' blijft hierdoor erg smal.

De duidelijk hangende takken, terwijl de boom wel een doorgaande groei houdt. Deze Fagus sylv. ‘Purple Fountain’ blijft hierdoor erg smal.

Diktematen: 12-14-16.
De Fagus sylvatica ‘Purple Fountain’ is een roodkleurende smal groeiende boom met een doorgaande kop en een hoogte die ong. 10 tot 12 mtr. zal zijn. De zijtakken doen aan als die van een treurbeuk, en hangen slap naar beneden langs de boom. De breedte zal hierdoor ong. 2,5 mtr. worden. De roodbruine ovale tot eironde bladeren zijn ong. 5 tot 9 cm groot. Het eerste blad aan de jonge takken is opvallend rood, later verkleurt dit naar donkerder. Deze Rode “treurbeuk” heeft een kleiner en iets lichter rood blad dan dat van de echte rode treurbeuk. De boom is erg geschikt als solitair en is door zijn smalle vorm uitermate geschikt voor kleinere tuinen. De Fagus sylv. ‘Purple Fountain’ groeit goed in een goed doorlatende bodem, mag zeker niet te nat zijn.

De hoogte wordt 10 tot 12 mtr.
De windbestendigheid is matig.
De winterhardheid is goed.