Prunus laur. ‘Rotundifolia’ – lichtgroene grootbladige en snelgroeiende laurier heg

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia', laurier

Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’, laurier

Hoogtemaat: 80/100 160/180.
De Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is één van de meest voorkomende laurieren die als heg geplant wordt. Vooral de jonge uitloop van deze plant is lichtgroen van kleur, het oudere blad is iets donkerder.
Hij is erg geschikt om een mooie dichte wintergroene vooral hoge heg van te kweken. Deze grootbladige laurier heeft wel neiging om ook vooral breed te worden.
De laurier kan goed in de schaduw, bijv. onder windsingels of onder bomen.
Deze laurier blijft het mooist als U twee keer per jaar knipt. Doe dit in ieder geval na de winter een keer. Het wil nog wel eens voorkomen dat het blad vorstschade heeft na de wonter (het is en vochthoudend blad). Als U dan Uw snoeibeurt in april doet knipt U meteen dit blad weg. Wanneer U laat snoeit kan er wat witte bloei in mei ontstaan. Snoei de plant flink terug, dan krijgt U het snelst een mooie dichte heg. Bij eventuele snoei in de herfst kunt U beter wat minder kort knippen, bij wat invriezing in de winter, moet U dan nl. in het voorjaar nog een keer behoorlijk inkorten, dan verliest U misschien teveel lengte.
Voor het planten van een heg van deze laurierkers, hebt U in principe genoeg aan 3 planten per 2 mtr. Hij groeit zo snel dat hij vanzelf goed dichtgroeit.